En ond tid

En ond tid av Deepti Kapoor. Här blev det åka av. Som i en karusell på ett skruvat nöjesfält som dessutom snurrar fort som en centrifug. Skådeplatsen för detta helt galna och samtidigt hemska läsäventyr är Indien, konstrasternas land.

Här finns armod och hopplöshet på botten av allt och i andra änden på skalan obegriplig lyx och oinskränkt makt. Dessemellan droger, kärlek, organiserad brottslighet som får det mesta att blekna – men framför allt död. Lär man sig något om Indien? Jag föreställer mig att kontrasten i livsbetingelser mellan den som inget har och den som har allt kanske stämmer. Förmodligen korruptionen också… i övrigt är det som en klassisk actionrulle av det häftigare slaget. Jag fastnade och lät mig både äcklas och underhållas. Läsvärd? Absolut – om man gillar action och inte är känslig för ondska och död.

Deepti Kapoor 2023. Översättning av Julia Gillberg. Albert Bonniers förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *