Ett system så magnifikt att det bländar

 

Ett system så magnifikt att det bländar av Amanda Svensson är en helt hisnande historia som ställer frågor, främst om familjen. Som system betraktas familjen och här får man all anledning att fråga sig, vad är en familj? Är familjen en självklart sammansvetsad krets där medlemmarna skyddas och blir starkare tillsammans? Eller är familjen bara en slumpartad sammanslutning av individer som råkar hamna i ett gemensamt sammanhang? Är det så, att så länge barnen behöver familjen för sin överlevnad så består den – men när de bli vuxna så har den inget existensberättigande längre?

Här har vi de vuxna trillingarna Sebastian, Clara och Matilda som vi får följa. Deras liv tar olika vägar  – och deras relationer till varandra också. Och systemet då? Ja, det är ju som sagt familjen men också alltet – hur allt hänger ihop…. universum, det existentiella, det där pusslet som gör att allting stämmer till slut. I den här romanen blandas vetenskap, depression, psykisk ohälsa, familjehemligheter, klimatkris, passion och död. Det är en stor, yvig och häftig berättelse… man får helt enkelt ge sig hän i virveldansen och glömma alla förväntningar på trovärdighet.

Amand Svensson 2019. Norstedts förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *