Detaljerna

Detaljerna av Ia Genberg är en berättelser om livet. Eller kanske snarare fyra berättelser om fyra relationer (och fyra faser) i berättarjagets liv. Det hela börjar i en feberyrsel (på grund av Covid) – där det förflutnas huvudpersoner som försvunnit nu kommer tillbaka. Hög feber kan jämföras med att ha mardrömmar – och här blir det jobbiga förflutna mardrömslikt levande igen. Det förflutna som formar nuet.

Berättarjaget lägger pussel med sitt förflutna och dröjer kvar vid de viktigaste bitarna. Det är också vad omslaget visar. Fyra stora bitar som bara nästan passar ihop. Fyra intensiva och definierande relationer som gör stort avtryck… långt efteråt.

Det påminner om en vindsröjning i hjärnan och är verkligen drömlikt och rusigt såväl som sårbart vackert med fantastiska metaforer. Hör bara: ”Vår relation var kort som en inandning men han blev ändå kvar, som om någonting i mig kröktes kring honom, ett nytt böjningsmönster för alla mina kommande verb.”

Ia Genberg 2022. Natur & Kultur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *