Hamnet

Hamnet av Maggie O’Farrell. En välskriven roman som utspelar sig i 1500-talets England. Det kan nästan inte bli bättre – trehundraåttiosex sidor av ren njutning…

Hamnet är en roman om stor kärlek, djup sorg och vad som händer i en familj när ett barn dör. Berättelsen är fiktion men bygger på det lilla som är känt om William Shakespeares familj. Den utspelar sig under den elisabetanska eran och utgångspunkten är att människorna på den tiden i allt väsentligt kände och reagerade som vi gör i våra dagar – precis som för oss så formades människors liv av deras relationer.

Det är som att läsa en saga och låta sig trollbindas av den – fast utan de magiska inslagen och det lyckliga sedelärande slutet. Istället bjuds man på realistiska personporträtt med trovärdiga reaktioner och känslor. I genren historiska romaner är det här ett mästerverk.

Maggie O’Farrell 2020. Översättning av Malin Bylund Westfelt. etta – Sekwa förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *