Löpa varg

Löpa varg av Kerstin Ekman. Det är bara att konstatera faktum. Ingen kan, som Kerstin Ekman, väva samman det storslagna, existentiella näst intill andliga med det vardagliga, triviala – ja till och med futtiga hos oss människor. Det blir en väv som skimrar av rötter, hemmahörande och kärlek och som doftar av skog och kaffe.

Berättelsen handlar om förvandling, om att ompröva värderingar och självbild. I den skimrande väven syns också den långlivade kärleken och omtanken. Det är så trovärdigt att det är svårt att tro att det inte är på riktigt. Sådana här människor finns. De här människorna finns. De är så helgjutna att de omöjligt kan vara påhittade. Eller?

Bitvis andlöst spännande är det dessutom när huvudpersonen utmanar sina sedan barndomen internaliserade värderingar…och omvärderar. Med vad ska man vara lojal?

Jag läste Kerstin Ekman första gången när jag var väldigt ung, och har sedan dess verkligen uppskattat hennes böcker. I min värld är hon en av de allra största. Jag hoppas verkligen hon väver vidare – fler skimrande och trovärdiga vävar.

Kerstin Ekman 2021. Albert Bonniers Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *