Samtal från en ängel

Samtal från en ängel av Guillaume Musso är en av de nominerade till Årets bok 2021 av Bonniers bokklubbar. Det är en lättläst actionspäckad spänningsroman. Och spännande är den verkligen…

…men i övrigt är den ointressant, anser jag. Jag gillar spänningsromaner men den här har jag flera invändningar mot. Det är ytligt och ganska förutsägbart och svämmar över av en massa överflödsinformation som inte tillför något. Handlingen är så späckad av förvecklingar att jag blir alldeles trött. Författarens ärende här tycks vara renodlad spänning. Jag kan inte hitta någon annan dimension alls och då blir det ganska platt. Min främsta invändning är dock att den inte känns trovärdig, varken i fråga om storyn eller personerna i den.

Men för en läsare som bara vill ha förströelse och flykt så funkar den säkert.

Guillaume Musso 2011, översättare Christina Norrman. Nona förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *