De kapabla

”De Kapabla” av Klas Ekman är en spänningsroman som nominerats till Årets Bok 2021. Den har fått fina recensioner och hyllas som en storartad debut. Jag säger direkt att jag varken faller in i hyllningarna eller sjunger med i lovsången.

För mig är problemet att det inte känns ett dugg trovärdigt. Karaktärerna är totalt endimensionella. Alla personer (utom huvudpersonerna i viss mån) är helt platta och saknar djup. De blir helt klichéartade och ointressanta. Huvudkaraktärerna har lite mer djup och komplexitet men känns ändå inte alls trovärdiga. De känns ytliga utan förmåga att reflektera och deras reaktioner på händelseförloppet är helt orimliga. Händelseförloppet i sig är också lite för mycket… Min sista invändning handlar om dialogen som inte flyter. Det blir helt enkelt ointressant till slut och jag har svårt att förstå hur den här romanen kan vara nominerad som en av 12 till Årets bok?

Klas Ekman 2021. Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *