Obehaget om kvällarna

Obehaget om kvällarna handlar om en familj som faller samman när det äldsta barnet plötsligt dör i en drunkningsolycka. Familjen är strängt religiös och i sorgen fjärmar sig föräldrarna både från varandra och sina barn. Den döde brodern får inte nämnas och de tre kvarvarande syskonen är helt utlämnade åt sig själva och varandra.

Formgivare: Sara R. Acedo

Berättarrösten tillhör en av syskonen och utan stöd från sina föräldrar vänder hon sig inåt till sin skruvade fantasivärld. Besvärjelser, magiskt tänkande, religiösa grubblerier och utforskande av den egna sexualiteten blir hennes sätt att få kontroll, i en kaotisk och skrämmande kärlekslös familj.

Det här är så långt ifrån feelgod man kan komma – snarare är feelbad en adekvat beskrivning. Det finns inget förmildrande eller överslätande i den här berättelsen. Som läsare följer man med in i obehaget – in i det svartaste svarta och slutet är helt makalöst. En storslagen, mäktig roman som sätter sin läsare på prov… hur mycket familjesvärta klarar man?

Marieke Lucas Rijneveld 2021, översättning av Olov Hyllienmark, Bokförlaget Tranan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *