Dubbelporträtt

Agatha Christie och Oskar Kokoschka. En författare och en målare. Hon ska sitta modell och han ska måla hennes porträtt och under arbetet med porträttet börjar samtalet mellan dem.

Det går trögt i början men långsamt börjar de öppna sig för varandra och livet får ta plats emellan dem – livet och konsten. Kärlek, längtan och sorg får komma till ytan, och som så ofta när garden sänks så kan vänskap gro. När vi kan lägga bort våra masker så kan vi se varandra och oss själva på riktigt.

Agneta Pleijel är en mästare. Jag slukade hennes självbiografiska romaner med stor behållning (Spådomen och Doften av den man) När hon nu lämnar sitt eget liv och ger sig in i andras kan jag bar lyfta på hatten för en stor författare.

Agneta Pleijel 2020, Norstedts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *