Systerklockorna

Den här romanen läste vi i min bokcirkel som jag är med i och vi var helt överens om att detta är en riktigt härlig roman, som förflyttar läsaren in i en annan värld och en annan tid. En värld som i alla fall jag längtade tillbaka till när jag lade ifrån mig boken. Det handlar om brytningstid i Gudbrandsdalen i Norge på 1880-talet. En livsstil präglad av traditioner, oskrivna regler och folktro möter den nya tiden, och förändring är oundviklig. Här finns allt, kött och blod, liv och död, lukt och smak, umbäranden och fattigdom men också hopp, längtan och kärlek. Berättelsen snuddar vid sägner och legender. En vag underton av något lite övernaturligt, nästan magiskt kan anas – utan att det någonsin är uttalat.

Omslagsformgivare: Nils Olsson

Det jag gillar extra mycket är språket. Lars Mytting skriver väldigt trovärdigt. Språket bidrar till känslan att förflyttas till 1800-talet, utan att kännas ålderdomligt. Jag låter mig uppslukas och är helt såld.

Lars Mytting 2019, Översättare: Lotta Eklund, Wahlström & Widstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *