Vem dödade bambi?

Genombrott för mig. Jag har tidigare haft svårt att läsa Monika Fagerholm, trots att hon hyllas av så många. Ett par gånger har jag försökt men gett upp längs vägen. För pratigt, för många associationer och lösa trådar – som kringelikrokar – det har stört mig. Den här gången var det annorlunda. Kanske har jag mognat som läsare? Eller så var detta en lagom lång roman? Jag lät mig i alla fall uppslukas från första sidan, sköljas över av texten och fann det njutbart in i minsta kringelikrok.

Omslagsformgivare: Christina Lax

Bambi – en metafor för oskulden? Och det är väl vad som sker här. Oskulden dör och det påverkar dem som finns runt omkring, inklusive förövarna. Hela romanen vibrerar av toner, toner av ilska, bitterhet, avund men också av kärlek och vänskap. Man ska bara ta sig igenom alla kringelikrokarna för att höra dem.

Monika Fagerholm 2019, Albert Bonniers Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *