Familjen

Ett reportage

”VISSA SÄGER MAFFIA, SJÄLVA KALLAR DE SIG PROBLEMLÖSARE”

Jag gillar reportageböcker… och den här känns verkligen angelägen. För att förstå Sverige 2020… samhälle, politik, kriminalitet mm så är detta en guide man inte ska missa. Inte minst för oss som bor och jobbar i Göteborg – men oavsett var man vistas så har den här samtidsskildringen sin relevans.

Det är inte så ofta jag stryker under i böcker som jag läser för nöjes skull, men här kunde jag bara inte låta bli. På sidan 294 i den inbundna läser jag vad polisen önskar sig för att komma tillrätta med problemen i det s.k. parallellsamhället i särskilt utsatta områden. Fler poliser är bra men det är inte det överst på önskelistan.. ”- Fixa skolan och anställ fler socialarbetare. Och så önskar vi politiska överenskommelser som håller över tid och inte ändras beroende på vilka som vinner valen. Långsiktiga överenskommelser, det är va vi vill ha. Som en kärnkraftsöverenskommelse, ungefär”

Det som också är tydligt och slående är hur olika normsystem ställs mot varandra, när klansamhälle och sedvanerätt ställs mot ett starkt samhällsmaskineri i form av myndigheter och rättsväsende.

Johanna Bäckström Lerneby 2020, Mondial

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *