Olive Kitteridge

Olive Kitteridge är en kvinna i övre medelåldern som lever i ett litet samhälle i USA. Historien om henne, hennes familj och det lilla samhället berättas ur olika perspektiv och via andras ögon. I vissa kapitel är Olive själv huvudpersonen och i andra är hon en bifigur som dyker upp i någon annans berättelse. Livsöden och människors kamp beskrivs i de olika kapitlen på ett bitvis lysande sätt. Och Olive då? Det kanske är det som gör att det känns trovärdigt – Olive är en huvudperson som det inte är helt lätt att tycka om. Hon har verkligen sina sidor, och jag känner igen… både mig själv och andra … tyvärr.

Finns också som TV-serie från 2014 på HBO

Elizabeth Strout 2008, översättning Ulla Danielsson, Forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *