Frankissstein – en kärlekshistoria

Ett omtag på skräckklassikern Mary Shelleys ”Frankenstein”. Här finns parallella trådar. En som plockar upp Mary Shelley och hennes sällskap på 1800-talet i Schweiz. Skapandet av en levande människa från de döda, är i deras värld en skräckhistoria som bara kan förverkligas i fantasin. Det parallella spåret i boken utspelar sig i vår tid – en tid där det är möjligt att skapa intelligens – fast inte från döda kroppar utan med teknik – AI.

Läsupplevelsen av denna bok var enastående. Den är bitvis så rolig och träffsäker så jag skrattade högt och var tvungen att läsa om vissa stycken. T.ex. beskrivningarna av sex-botarna och hur dessa marknadsförs. Obetalbart!

Kanske blir den extra bra om man har koll på originalet. Jag läste Mary Shelleys roman först, för den hade jag aldrig läst i sin helhet.

Jeanette Winterson 2019, översättning Lena Fries-Gedin, Wahlström & Widstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *