Där kräftorna sjunger

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

En berättelse om utanförskap, fördomar och ensamhet men också om förmågan att överleva, längtan och relationer. Författaren är zoolog vilket märks i fonden som utgörs av vatten, växtlighet och djur i våtmarker och träsk. Det är en utvecklingshistoria som ställer frågor om drivkrafter, manipulation och drömmar. Genusperspektivet finns med – nästintill ofrånkomligt i den nordamerikanska femtio- och sextiotalsskildringen.

Jag gillade språket och tonen i boken, men trovärdigheten kan verkligen ifrågasättas, särskilt i uppväxtskildringen. Berättelsen är lite väl långsökt och konstruerad. Personbeskrivningarna är inte svart-vita vilket är ett plus på trovärdighetskontot – och allt är inte heller förutsägbart – tvärtom. Dessutom bitvis spännande. och med kärleksfulla naturskildringar.

Delia Owens 2018. Översättning av Cecilia Berglund Barklem. Forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *